Sucuklu Poğaça

2023-09-21 10:16:31 - Yemeklik.com.tr

Sucuğun ününe ün katan hamur işlerinden olan sucuklu poğaça; yaşlısı, genci, büyüğü, küçüğü her kesimin yıllardır favorisi. Bu harika, baharatlı et ürününe olan sevgiyi bildiğimizden de sizlere enfes bir sucuklu, kaşarlı poğaça tarifi vermek boynumuzun borcu diye düşündük!

Akşamdan hamurunu yapabilir, üzerini kapatıp buzdolabında sabaha kadar aheste aheste mayalandırabilir, sabah hemen pişirip sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

İsterseniz de taze taze yapabilir, misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Piştikten sonra 6 ay kadar buzdolabı poşetlerinde ağzı kapalı bir şekilde buzlukta da saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Sucuklu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerSucuklu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un, maya, şeker ve tuzu derin bir kasede karıştırın.
  2. Ortasını açarak yağ ve ılık sütü ilave edin, yoğurmaya başlayın.
  3. Farklı un tiplerinde ölçü değişebilir. Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz. Yoğurmaya devam edin. Hamur tamamlanınca üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak önce beze haline getirin, sonra ortasını açıp sucuk ve kaşar peyniri koyun. Yuvarlayarak top haline getirin.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye poğaçaları dizin. Bu şekilde de 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
  6. 180 derece önceden ısınmış fansız fırının orta rafında poğaçalar kızarana kadar 30 dakika civarı pişirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi