Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pide

Sucuklu Pide

Maya kokusu ile mahalleri mis kokular ile dolduran, yanında bir bardak ayran ile önce damaklara sonra midelere taht kuran, öğrencilerin ve çalışanların kurtarıcısı... Evet, doğru bildiniz pideden bahsediyoruz. Kapalısı olur, açığı olur, tuzlusu olur, tatlısı olur, her şekilde lezzeti ile gönül çalan bir lezzeti vardır pidenin. Size vereceğimiz tarif ile dışarıdan bu lezzet yuvasını yemek yerine çabucak hazırlayıp, dilediğiniz malzemeleri ekleyerek pişirebileceksiniz. Üstelik yumuşacık olacak!

Biz pidemizi kaşar ve sucuk ile hazırladık siz dilerseniz kıymalı harç ile çeşit çeşit peynirler ile hazırlayabilir, dilerseniz de ıspanak veya pazı kullanarak daha vejeteryan pideler elde edebilirsiniz. Mutfağa geçin, kolları sıvayın ve hamuru yoğurmaya başlayın. Fırınınızı da ısıtmayı unutmayın! Şimdiden ellerinize sağlık.

Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1/2 Paket Yaş Maya
  • 1 çay Bardağı ılık Süt
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 250 Mililitre ılık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 200 Gram Ince Dilimlenmiş Sucuk
  • 120 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir yoğurma kabına mayayı ufalayarak ekleyin. Üzerine ılık suyu ve şekeri ekleyin ve mayayı eritene kadar karıştırın.
  2. Ardından sütü ve yağı ekleyip, karıştırın.
  3. Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Üzerini kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
  5. Bu sırada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırınınızın içerisine içi su dolu, ısıya dayanaklı bir kap koyun.
  6. Hamuru 4-6 bezeye ayırın.
  7. Tezgahınızı unlayın, her bezeyi bir oklava yardımı ile oval şekilde açın.
  8. Rendelenmiş kaşar peyniri serin ve sucukları dilediğiniz kadar ekleyin.
  9. Hamurun yanlarını yaklaşık 1-2 cm kadar içe doğru katlayın. Uçlarını ise birleştirin.
  10. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dikkatli bir şekilde koyun.
  11. Fırının içerisinde içi su dolu kabı dikkatli bir şekilde çıkarın.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kızarınca fırından alıp, kenarlarına tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Damla Sakızlı Süt Helvası

Damla Sakızlı Süt Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kırmızı Meyveli Kek

Kırmızı Meyveli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pitos

Pitos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Ispanaklı Pratik Kek

Ispanaklı Pratik Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Taze Bakla Yemeği

Taze Bakla Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce