Spaghetti Alla Chitarra

2023-09-17 01:59:04 - Yemeklik.com.tr

Yemeğin ismi sizi korkutmasın. "Chitarra" aslında bir tür spagetti makarna türü. İtalyanca gitar anlamına geliyor kendisi ve el yapımı taze makarnaları şekillendirmek için kullanılan gitar tellerine benzer kesici bıçakların yer aldığı bir aparat da adını ondan alıyor. Bugün fazlasıyla İtalyanız.

Menünün vazgeçilmezlerinden biri olan "spaghetti alla chitarra" yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şef Moreno Polverini'den püf noktalarını öğrendiğimiz diğer  tariflerine de göz atabilirsiniz.

Spaghetti Alla Chitarra Tarifi İçin MalzemelerSpaghetti Alla Chitarra Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Makarnayı kaynar suda haşlayın. Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Kısık ateşte kavurup sarımsak püresi ekleyin. Az miktarda sebze suyu ile kıvamını açın.
  2. Istakoz kuyruklarını az yağda, ızgara ya da döküm tavada pişirin (Profesyonel mutfaklarda bu işlem için salamandıra adı verilen elektrikli bir ısıtıcı kullanılıyor).
  3. Mürekkep sosu ayrı bir tavada ısıtın. Servis tabağına öncelikle sıcak mürekkep sosu alın. Üzerine form verdiğiniz haşlanmış taze makarnayı yerleştirin. Istakozları koyup sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi