Domates Biber Soslu Köfte

2023-09-20 20:33:08 - Yemeklik.com.tr

Pürüzsüz kıvamda patates püresi üzerinde nefis bir sos ve tam kıvamında bir köfte tarifiyle geldik bugün. Misafir sofralarınıza da çok yakışacağından emin olduğumuz patates püresi yatağında domates biber soslu köfte tarifi için haydi sizi mutfağa alalım.

Domates Biber Soslu Köfte Tarifi İçin MalzemelerDomates Biber Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfte için galeta ununa suyu ekleyin ve yumuşayana dek karıştırın.
  2. Soğanı rendeleyerek suyunu iyice sıkın. Kıymanın üzerine soğanı, galeta unlu karışımı, baharatları ve yağı ekleyerek iyice yoğurun. Şekil verin ve mümkünse en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Pişirmeden yarım saat önce oda sıcaklığına alın. Yağsız ya da çok az yağlanmış tavada kızartın. Püre için patatesi haşlayın, diğer tüm malzemeleri ekleyerek pürüzsüz hale gelene dek ezin.
  4. Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın, biberleri minik minik doğrayıp ekleyin ve güzelce kavurun.
  5. Salçasını ekleyerek kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Baharatları, şekeri ve rendelenmiş domatesi de ekleyerek kaynamasını sağlayın.
  6. Ocaktan almadan sirkesini de ekleyin, sosumuz hazır. Püreyi servis tabağına alın. Üzerine biberli sosu yayın, en üzerine de kızarttığınız köfteleri ekleyin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi