Soslu Et Kavurma
2023-10-08 11:30:16 - Yemeklik.com.tr
çok sevilir; soslu et tarifleri daha da çok sevilir! ve banmak için ideal tariflerdir. Yanında ve servis edilir.
Sizler de tarifini verdiğimiz bu eti deneyebilir; yumuşacık olan etlerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Soslu Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Kapya Biber
- 400 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası (arzuya Göre)
- 1/2 Su Bardağı Su
- 2 çay Kaşığı Kekik
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Tavaya yağı ve soğanları ekleyin. Soğanlar renk alana dek kavurun.
- Biberleri de üzerine ekleyin.
- Biberler ve soğanları kavurduktan sonra etleri de ekleyin. Biraz daha kavurun.
- Salçayı ya da tercihinize göre domatesleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, pul biber, kekik ve karabiberi de bu evrede ilave edin. Suyu da ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene kadar biraz daha pişirin.
- Afiyet olsun!