Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Somun Ekmeği

Yapımı çok basit, mis gibi bir somun ekmeği tarifi. Özellikle kahvaltılarda, az bir tereyağıyla enfes olacak, dışarıdan aldığınız ekmekleri size unutturacak. Haydi sizi bu enfes tarif için mutfağa alalım!

Somun Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Su Bardağı (2 Parmak Eksik) ılık Süt
  • 1 Paket Instant Maya
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
Somun Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştıralım ve 5 dakika kadar bekletelim.
  2. Maya karıştırdığınızda hemen çözünmeyecektir, kaygılanmayın. 5 dakika bekledikten sonra çözünür.
  3. Bu karışıma tuzu ilave edelim ve unu da yavaş yavaş ve yoğura yoğura ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini hava almayacak biçimde streç filmle kapatıp mayalanması için 1 saat oda sıcaklığında bekletelim.
  5. 2 katı büyüklüğe ulaşmış olan hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve unladığımız tezgahta somun şekli verip üzerini bıçakla çizelim.
  6. 200 derece fırında 35 dakika civarı pişirelim. Afiyet olsun.
Limonlu Vanilyalı Kurabiye

Limonlu Vanilyalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişneli Bademli Kek

Vişneli Bademli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bingöl Tava

Bingöl Tava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karnabahar Yoğurtlama

Karnabahar Yoğurtlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi

Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce