Somonlu Lazanya
2023-09-20 18:56:21 - Yemeklik.com.tr
Lazanyayı sevenleri bu sefer çok farklı bir tarife davet ediyoruz. Balık yemenin en keyifli hallerinden biri olacak somonlu lazanya tüm detaylarıyla karşınızda.
Somonlu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler- Lazanya için:
- 1 Paket Lazanya Yaprağı
- 500 Gram Somon
- 300-400 Gram ıspanak
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Beşamel sos için:
- 150 Gram Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Litre Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Üzeri için:
- 1 Kase Rendelenmiş Peynir
- Somon balığınızı ve ıspanağınızı yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın. Üzerine biraz tuz ekleyin.
- Beşamel sos için tencereye 150 gram tereyağ ekleyin ve erimesini bekleyin.
- Ispanağınızı ve somun balığınızı ekleyin.
- Daha sonra yavaşça 1 litre sütünüzü ekleyin ve isteğe göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sonrasında koyulaşana kadar karıştırın.
- Şimdi bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre lazanyamızı yapabiliriz.
- İlk olarak borcamın üzerine beşamel sosunu gezdirin.
- Sonrasında lazanya yapraklarını ekleyin.
- Üzerine beşamel sosunu gezdirin.
- Ispanağınızı ve somon balığınızı ekleyin.
- Şimdi bir daha tekrarlayın —> beşamel, lazanya yaprakları, beşamel, ıspanak ve somon balığı.
- Şimdi üzerini lazanya yaprakları ile kapatacağız ve kalan beşamel sosunu üzerine ekleyeceğiz.
- Üzerini bir alüminyum folyo ile kapatın.
- Şimdi önceden ısıtılmış 200 derecede 35-40 dakika fırında pişirin.
- Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp rendelenmiş peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.