Somon Sırdağı

2023-09-20 18:56:17 - Yemeklik.com.tr

Balık mevsimi bitmeden Azerbaycan'ın yöresel yemeklerinden olan "Kızıl Balık (Somon) Sırdağı" yemeğini sizlerle paylaşmayı kendime borç biliyorum. Çünkü çok lezzetli ve sağlıklı ve beğeneceğinizden eminim. Şimdiden ellerinize sağlık diliyorum.

Tarifimizin videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Somon Sırdağı Tarifi İçin MalzemelerSomon Sırdağı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk iş somonu derisinden ve kemiklerden temizleyip küp küp doğrayın. Sonra bir tavada kızmış tereyağında balıkları güzelce mühürleyin.
  2. Mühürlenmiş balık parçalarını başka tencereye  alın ve aynı tavada ve küçük doğranmış sarımsakları yağda 1 dakika soteleyin.
  3. Tencereyi ocağa alın, sarımsağı üzerine ekleyin, daha sonra orta ölçü doğranmış maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domatesleri küp doğrayın ve en üste ekleyin.
  4. Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi