Kahvaltılık Acı Sos

2023-09-17 00:51:53 - Yemeklik.com.tr

Çocukluğumuza göz kırpalım biraz. Ekmeği salçasının üzerine sürerek başladı birçoğumuzun gurmeliğe girişi. Bu iki lezzeti birbirine yakıştırdığımız gibi sosları da ekmeğe banıp banıp yedik. Mesala , ve daha niceleri... Onların damaklarımızdaki yeri çok başka ama hafif acı bir sos olsa şimdi, tadından yenmezdi. Şöyle mis gibi, tereyağıyla bir tavanın içerisinde kızartılmış ekmeğin üzerine biberli, domatesli, acısı tam kıvamında bir sos sürüp sürüp yemenin mutluluğunu yaşayalım öyleyse.

Mevsiminde yakaladığımız pembe domatesleri alıyor, sarımsak, kıpkırmızı kapya ve acı biberlerle fırınlıyoruz. Tüm lezzetiniyle közlenen sebzeler blenderın içinde yeniden buluşuyor. Taze kekik, kırmızı toz biber gibi baharatlar lezzetlendiriyor onları. Ceviz içi ve rendelenmiş eski kaşar doyuruculuğunu arttırıyor. Ortaya çıkan bu sosu ister kahvaltıda, ister kaçamak yapmak istediğiniz anlarda, isterseniz de yemeklerinizde sos olarak kullanma şansına sahipsiniz.

Buyursunlar.

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi İçin MalzemelerKahvaltılık Acı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Biberi yıkayın ve güzelce kurulayın.Bıçak yardımıyla birkaç yerine delikler açın.Domatesleri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.Domatesleri ve sarımsakları pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  2. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.Biberleri de ızgaranın üzerine dizin ve her ikisini de daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabukları siyahlaşıp kabarana kadar 15-20 pişirin. (Diğer bir deyişle fırında közleyin)
  3. Çıkarıp bir kabın içine aktarın ve kabuklarının daha kolay soyulması için kabın kapağını kapatarak ısısını muhafaza etmesini sağlayın.5 dakika bu şekilde beklettikten sonra kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
  4. Blenderın içerisine aktarın. Güzelce çekin.
  5. İçerisine azar azar zeytinyağı ilave edin. Kıvamı dilediğiniz kıvama geldiğinde zeytinyağı ilave etmeyi bırakın. Diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çekin.
  6. Kahvaltılık acı sos tarifiniz hazır. Kavanozların içerisine pay ederek dilediğiniz şekilde afiyetle yiyin.

Daha Fazla Gönderi