Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Soğuk Kadayıf

Şerbetli tatlıların en hafiflerinden soğuk baklavaya rakip olacak, nefis bir tatlı tarifimiz var. Onun adı soğuk kadayıf! Çıtır tel kadayıfları tel tel ayırıp arasına ceviz serpiyoruz ve fırına veriyoruz. Sütlü şerbetinden lezzetini alan bu tatlıyı hemen deneyin.

Farklı şerbetli tatlı tariflerimizi de bir sonraki sefere denemenizi öneririz. Afiyet olsun!

Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
  • 150 Gram Tereyağı
  • 500 Gram Taze Kadayıf
  • 1 Kase Ceviz
  • Şerbeti İçin:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilin
Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti için şeker ve sütü tencereye alıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  2. Vanilini ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Tereyağını eritin.
  4. Kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Eritmiş olduğumuz tereyağını gezdirip elinizle güzelce her yerine gelmesini sağlayın.
  5. Yağlanmış kadayıfın yarısını kenara alıp diğer yarısını dikdörtgen büyük borcama yayın. Üzerine cevizi serpin, kadayıfın diğer yarısını eşit şekilde yerleştirin.
  6. Elinizle veya kesme tahtasıyla baskı uygulayarak bastırın.
  7. 190 dereceye ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  8. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetin yarısını gezdirin.
  9. Tatlıyı dilimledikten sonra şerbeti tamamen çekmiş olacak. Şerbetin diğer yarısını da döküp buzdolabına kaldırın.
  10. Üzerini fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!
Fitball

Fitball

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu Muzlu Rulo Pasta

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Mozaik Pasta

Kremalı Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fermente Soğan

Fermente Soğan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Gerçek Tavuk Göğsü

Gerçek Tavuk Göğsü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce