Soğanlı Acukalı Ekmek
2023-10-08 11:40:00 - Yemeklik.com.tr
Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin tam zamanı! Nefis bir ya da atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Soğanlı Acukalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Kimyon
- 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
- 2 Adet Yumurta
- 2 Dilim Bayat Ekmek
- Salata İçin:
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 Tutam Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- Soğanları piyaz doğrayın ve geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuzu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Soğanlar yumuşayınca tavaya salçayı ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısın. Karışım koyulaşıp, bütünleşince ocaktan alın.
- Yumurtaları geniş bir kaba kırın ve çırpın.
- Ekmekleri yumurtaya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Kalan yumurtaların üstüne soğanlı karışımı ekleyip karıştırın. Yaptığınız harcı ekmeklerin üstüne paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
- Ekmekler pişerken maydanozları saplarından ayırın, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayıp kenarda bekletin.
- Fırından çıkan ekmeleri dilimleyin, yanında maydanoz salatası ile servis edin. Afiyet olsun.