Soğanlı Acukalı Ekmek

2023-10-08 11:40:00 - Yemeklik.com.tr

Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin tam zamanı! Nefis bir ya da atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Soğanlı Acukalı Ekmek Tarifi İçin MalzemelerSoğanlı Acukalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları piyaz doğrayın ve geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuzu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  2. Soğanlar yumuşayınca tavaya salçayı ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısın. Karışım koyulaşıp, bütünleşince ocaktan alın.
  3. Yumurtaları geniş bir kaba kırın ve çırpın.
  4. Ekmekleri yumurtaya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  5. Kalan yumurtaların üstüne soğanlı karışımı ekleyip karıştırın. Yaptığınız harcı ekmeklerin üstüne paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
  6. Ekmekler pişerken maydanozları saplarından ayırın, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayıp kenarda bekletin.
  7. Fırından çıkan ekmeleri dilimleyin, yanında maydanoz salatası ile servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi