Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Soğan Halkası

ve ilkokuldan arkadaşı, dert ortağı soğan halkalarını; kaplama harcına batırdıktan sonra taze taze kızartıp afiyetle yemek gibisi yok. Dışarıda yediklerinizde farksız, çıtır çıtır bir soğan kızartması hazırlamak bu tarif ile çok kolay. Çıtır kaplaması için bayat ekmek içi ya da galeta unu birçok tarifte kullanılsa da denediğinizde göreceksiniz, bu tarz kaplamalarla dışarıda yediklerinize pek benzemiyor. Peki, nedir bu işin sırrı, "Soğan halkasının içinde neler var?" dediğinizi duyar gibiyiz. İşte bu nefis tarifimizde açıklıyoruz. Ev yapımı soğan halkası yapmanın sırrı mısır gevreği kaplamasında gizli.

Tarifinde yer alan malzemelerle çeşnilenen ve çıtır bir dokuya sahip olan bu soğan halkaları çok lezzetli fakat sossuz olur mu? Yanında sos hediyemiz olsun. O zaman nefis bir davetlisiniz.

Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 1 çay Bardağı Un
  • 1 çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 şişe Maden Suyu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Mısır Gevreği
  • Kızartmak İçin:
  • 1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Soğan Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
  2. Derin bir kaseye un ve nişastayı ekleyin.
  3. Soğan halkalarını un ve nişastalı karışıma bulayın. Fazla olanları üzerinden atmak için hafifçe sallayın ve hepsini bir tabağa alın.
  4. Soğan halkalarına bulamak için kullandığınız un ve nişastalı karışımının artan kısmına bir adet yumurta ekleyin ve karıştırın. Daha sonra üzerine tuz ve maden suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Rondo yardımıyla un kıvamına getirdiğiniz mısır gevreğini ve yumurtalı karışımı hazır edin. Çıtır kaplama harcı için öncelikle yumurtalı harca bulayın ve sonrasında mısır gevreği ile güzelce kaplayın.
  6. Tüm soğan halkaları için aynı işlemi uygulayın.
  7. Geniş tabanlı bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yağı iyice kızdırın. Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
  8. Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz soğan kızartmalarını, sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Kıtır Domates

Kıtır Domates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Babaanne Kurabiyesi

Babaanne Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yaban Mersinli, Limonlu Kek

Yaban Mersinli, Limonlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köfteli Soğan Halkaları

Köfteli Soğan Halkaları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Havuçlu Cevizli Meze

Havuçlu Cevizli Meze

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce