Sodalı Kabak Kızartma

2023-09-17 00:20:07 - Yemeklik.com.tr

Kabağın her hali güzel diyenleri ziyadesiyle memnun eden bu tarif, ben ağzıma kabak koymam diyenleri ise şaşırtacak ve lezzetine hayran bırakacak.

Şık görüntüsüyle adeta bir anımsatan bu güzellik, çıtır çıtır oluşu, yağda kızartılmasına rağmen hafif lezzeti ve ferah tadı ile herkesi kendine müptela etmeye geliyor.

Çok çabuk hazırlanıp, kolayca pişirildiği için, canınız çok da istemediğinde ya da şöyle pratik bir şeyler olsa dediğinizde, kesinlikle istediğinizin hakkını verecek bir tarif.

Soda ile kabağı, daha önce birlikte düşünmediyseniz, bu tarifi denedikten sonra ayrıldıklarını düşünmek dahi istemeyeceksiniz. Sodalı kabak kızartma huzurlarınıza gelmeyi bekliyor. Afiyetler olsun.

Sodalı Kabak Kızartma Tarifi İçin MalzemelerSodalı Kabak Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları yıkayın ve uzunlamasına şerit şerit doğrayın.
  2. Derince bir kapta; un, soda, tuz, kabartma tozu ve zeytinyağını güzelce karıştırın.
  3. Yayvan bir kızartma tavasına, kızartma yağını alın ve yağ kızınca, dilimlediğiniz kabakları, hazırladığınız sosa güzelce bulayarak kızgın yağa atın.
  4. Arkalı, önlü çevirerek her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek pişirin ve fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğiniz bir kaba alın.
  5. Tüm kabakları bu şekilde kızarttıktan sonra, servis için gerekli olan sarımsakları yoğurda rendeleyip, karıştırın ve üstüne de nane serpin.
  6. Hazırladığınız yoğurtlu sosu ve kızarttığınız kabakları bir servis tabağına alıp, servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi