Snickers Tart Kek

2023-09-21 10:23:43 - Yemeklik.com.tr

Yer fıstığı sevenlerin en çok sevdiği, yemelere doyamadığı Snickers'ın tatlı hali karşınızda! Lezzeti en az Snickers kadar şahane olan, yumuşacık bir kek tabanı üzerine karamel ve yer fıstıklarının konduğu enfes bir tarif o! Çay saatlerinizin favori tarifi olacak. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

Snickers Tart Kek Tarifi İçin MalzemelerSnickers Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce keki hazırlıyoruz. Yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ilave edip normal kek karşımı hazırlıyoruz.
  2. Katı yağ ile yağladığımız tart kalıbına harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Kek pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  3. Hazırladığımız krem şantiyi üzerine yayıp dolaba kaldırıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı şekeri tencerede eritip karamelize olmasını sağlıyoruz.
  4. Tamamen eriyince tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. En son kremayı da ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğumaya yakın yer fıstıklarını ilave ediyoruz. Ardından kekimizin üst kısmına yayıyoruz. Dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi