Tartolet

2023-09-17 00:12:50 - Yemeklik.com.tr

Yaz geldi geliyor, şimdi koca bir ı yemeyiz. Yiyemeyiz, yememeliyiz. Ama "Minnak bir tartolete de hayır diyemeyiz" diyenlerdenseniz sorun yok aynı kafadayız.

e göre tartolet hamuru ve kremasını hazır edin, bırakın mini kalıplarda pişsin onlar, bir yanda kısık ateşte fokurdasın krema. Siz sadece lere karar verin.

Tartolet Tarifi İçin MalzemelerTartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını karıştırın.
  2. Yumurtayı da ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  3. Kreması için, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.
  5. Dinlenen hamuru tartolet kalıbınıza göre eşit parçalara bölün. Her parçayı hafif açtırın. Yağlanmış kalıplara yerleştirin.
  6. Fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. Ortasına çatalla delikler açın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın. Kremayı sıkma poşetine alın.
  8. Tartoletlerin için istediğiniz şekilde sıkın. Üzerinide meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi