Siyez Ekmeği

2024-02-01 12:28:37 - Yemeklik.com.tr

Çok sağlıklı, düşük karbonhidratlı, bol proteinli, lif bakımından zengin siyez ekmeği yapıyoruz. Üstelik bu tarif mayasız.

Siyez Ekmeği Tarifi İçin MalzemelerSiyez Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle yumurtayı mikserle çırpıyoruz, üzerine tuzunu ekleyip köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çok az çırpıyoruz.
  3. Ununu ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekliyoruz pürüzsüz homojen kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.
  4. Baton kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkan ekmeğimizin üzerine temiz bez örtüp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra dilimleyip buzdolabı poşetinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Hem bayatlamıyor hem de tadı hiç bozulmuyor.

Daha Fazla Gönderi