Siyez Ekmeği
2024-02-01 12:28:37 - Yemeklik.com.tr
Çok sağlıklı, düşük karbonhidratlı, bol proteinli, lif bakımından zengin siyez ekmeği yapıyoruz. Üstelik bu tarif mayasız.
Siyez Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Kaya Tuzu
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Zeytinyağı
- 2 Su Bardağı Siyez Unu
- 2 Paket Kabartma Tozu
- Öncelikle yumurtayı mikserle çırpıyoruz, üzerine tuzunu ekleyip köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çok az çırpıyoruz.
- Ununu ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekliyoruz pürüzsüz homojen kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.
- Baton kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan ekmeğimizin üzerine temiz bez örtüp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra dilimleyip buzdolabı poşetinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Hem bayatlamıyor hem de tadı hiç bozulmuyor.