Sıvı Yağlı Kurabiye

2023-09-17 00:24:14 - Yemeklik.com.tr

Biz hep kıyır kıyır, misler gibi tereyağı kokanını yedik ve sevdik. Ancak kurabiye şekersiz, unsuz olabildiği gibi tereyağsız da olur. Hem de en az onun kadar ağızda dağılan bir kıvama sahip olur. Daha hafif olması da cabası. Evde tereyağı olmadığı durumlarda ya da çok malzemenizin olduğu durumlarda başvurabileceğiniz bir kendileri. Karşınızda: Sıvı yağlı kurabiye tarifi.

Üzerine dilediğiniz sosu gezdirerek servis edebileceğiniz gibi içine kakao koymadan da yapabilirsiniz mesela. Biz az malzemeyle ne gibi güzellikler elde edebileceğinizi anlatmak için pek bir aroma kullanmadık. Ancak hamuruna limon ya da portakal kabuğu, vanilya, tarçın gibi farklı aromalar koymak da serbest! Hadi o zaman çay keyfi başlasın.

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerSıvı Yağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç tüm kurabiye malzemelerini bir kabın içerisine aktarın. Güzelce karıştırın.
  2. Ardından unu da azar azar ilave edin ve güzelce yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz hamur yumuşak kıvamlı bir hamur olacaktır. Bu hamuru dilerseniz buzdolabında dinlendirerek şekil verin. Vaktiniz yoksa şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  4. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-17 dakika arası pişirin. (Bu süre fırınınızın performansına göre değişecektir.)
  5. Ardından çikolatanızı benmari usülü eritin. Kurabiyelerinizi çıkarın ve oda sıcaklığında soğutun.
  6. Çikolatayı üzerine gezdirerek bir süre buzdolabında bekletin ve çıkarıp afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi