Galeta Pizzası

2023-09-17 00:39:15 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan , Yemeklik.com.tr için yazdı.

Bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığımız çok sayıda yemek var mutfağımızda. Galeta unu da bayat ekmekleri değerlendirmenin bir yolu. Köfte ve panelerde kullanılan galeta ununun hazırını almaya pek gerek yok aslında. Evde kalan ekmekleri küçük parçalara bölüp, kurutup, mutfak robotundan geçirerek galeta unu hazırlanabilir.

Bu tarifte pizza hamurunun ana malzemesi galeta unu. Tavada pişen galeta unu pizzası, kısa sürede hazırlandığı için özellikle kahvaltı sofralarına uygun. İstediğiniz üst malzemeyle renklendirebileceğiniz galeta pizzasıyla kahvaltı sofralarını zenginleştirirken aynı zamanda bayat ekmekleri de değerlendirmiş olacaksınız.

Galeta Pizzası Tarifi İçin MalzemelerGaleta Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pizzayı mantar, biber vs. sebzelerle hazırlayacaksanız sebzeleri doğrayıp, tavada 2 dakika kadar çok az zeytinyağıyla soteleyin. Altını kapatıp, bir kenarda bekletin.
  2. Bir karıştırma kabında hamur malzemelerini elinizle iyice karıştırın ve bütünleşmesini sağlayın.
  3. Yağladığınız tavaya hamuru koyun, elinizle düzgünce yayılmasını sağlayın ve bastırarak sıkıştırın.
  4. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte hamurun kenarları kahverengi olana kadar (yaklaşık 10 dakika civarında) pişirin.
  5. Hamurun üzerine domates sosu veya salçalı suyu kaşıkla yayın. Üzerine üst malzemesini yerleştirin.
  6. Kaşar peynirini en üste serptikten sonra tavanın kapağını kapatın ve kaşar eriyene kadar pişirin.
  7. Pizzayı bir spatula yardımıyla tavadan servis tabağına alın. Yanında yeşilliklerle birlikte dilimleyerek servis yapın.

Daha Fazla Gönderi