Sıvı Yağlı Çatlak Kurabiye
Az malzemeli, tereyağı veya margarinsiz, lezetli mi lezzetli, ısırdığınızda kum gibi dökülen yedikçe yemek isteyeceğiniz bir kurabiye. İddia ediyorum kime yapsanız bu çatlak kurabiyeye bayılacak.
Sıvı Yağlı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Pudra şekeri
Sıvı Yağlı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
- Üzerine sırasıyla sıvı yağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Kıvamı normal kurabiyeden yumuşak ve yapışkan olacak kek kadar cıvık kurabiye kadar sert olmamalı.
- Hazırladığınız hamuru buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- Buzdolabından aldığımız hamuru ceviz büyüklüğünde hazırlayalım, dilerseniz cookie gibi büyükte olabilir.
- Top top hazırladığımız kurabiyelerini pudra şekerine iyice bulayalım her yeri pudra şekeri olacak şekilde.
- Önceden ıstılmış 180 derece fanlı ayarda 8 dakika pişirelim.