Şiş Börek Çorbası

2024-02-28 07:09:13 - Yemeklik.com.tr

Akdeniz mutfağının zenginliğini ve lezzetini en güzel yansıtan mutfakların başında hiç şüphesiz Hatay mutfağı geliyor. Çeşitli kültürlerin harmanından oluşan bu nefis mutfağın en sevilen çorbalarının başında ise hiç şüphesiz şiş börek geliyor. Şiş börek ya da şiş börek çorbası olarak anılan bu tarif, ana yemek doyuruculuğunda. Çorba tarifi desek de kallavi bir lezzet aslında. İçerisinde mantı gibi kapatılan yöreye özgü şiş börekler var. Hamuru, iç harcı ve enfes lezzetiyle nefis bir tarif! Coğrafi işareti bulunan ve aslına birebir uygun şekilde hazırlanan bu tarifi mutlaka deneyin. 

Şiş Börek Çorbası Tarifi İçin MalzemelerŞiş Börek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şiş böreklerin iç harcı için soğanları yemeklik doğrayın. İnce tabanlı bir tavada tereyağını eritin, kıymayı kavurun.
  2. Hafif renk almaya başlayınca soğanı ekleyin ve iyice suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Ilımaya bırakın.
  3. Hamur için derin bir kase içerisinde un ve tuzu karıştırın. Üzerine su ve yumurtayı ekleyin hiç pürüz kalmayıncaya kadar yoğurun. 10 dakika kadar üzerini streçleyip dinlenmeye bırakın.
  4. Hamuru dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın. Açtığınız yufkayı çay bardağının ağzıyla yuvarlak şeklinde kesin.
  5. Ortasına harcınızı ekleyin, yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarını da birleştirerek şiş börek şekline getirin.
  6. Suyu kaynatın, üstüne haşlanmış nohutu ekleyin. Nohutlar hareket etmeye başlayınca hazırladığınız şiş börekleri ekleyin. Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve unu karıştırın.
  7. Kaynayan sudan birkaç kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin. Kesilmemesi için hızlıca karıştırın.
  8. Ardından kasedeki karışımı tencereye yavaş yavaş aktarın ve bu sırada sürekli olarak karıştırın.
  9. Ayrı bir tavada tereyağı, toz kırmızı biber ve naneyi eritip şiş börek çorbasının üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi