Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Siron

Bu lezzetle henüz tanışmadıysanız çok geç kalmadan tanışın bizce. Çok pratik bir lezzet olan siron aslında kendi yufkasıyla yapılıyor. Ama yufkayı kolayca bulamayacaksanız bizim yaptığımız gibi günlük taze yufkayla da bu lezzetli tarifini yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt değil de sulandırılmış sarımsaklı süzme yoğurt koyuyoruz. Yetmiyor bir de 10 dakika sarımsaklı yoğurtla yufkaları pişiriyoruz. Lezzetler birbirine güzelce geçiyor, yufka ve kavrulmuş in uyumu yoğurt sos ile daha da artıyor.

Biz kıymasını salçalı yaptık ama salçasız hazırlamak isterseniz de gayet güzel olur. Bu nefis yakından tanımak isteyenler için tarifin farklı şekilde yapılmış videosunu şuraya bıraktık. Dilediğiniz tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Afiyetler olsun.

 

Siron Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 150 Gram Dana Kıyma
  • 1/2 Adet Soğan
  • 1 çay Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Sulandırılmış Yoğurt Sos İçin:
  • 2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Tereyağlı Sos İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Domates Salçası (arzuya Göre)
  • Üzeri İçin:
  • 1 Avuç Maydanoz (arzuya Göre)
Siron Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yufkayı en ucundan başlayarak sıkıca yuvarlayın.
  2. 3-4 cm kalınlığında yufka halkaları kesin.
  3. Yağladığınız borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika yufkaları kızarana kadar pişirin.
  5. Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine kaşık yardımıyla dökün ve bu harçtan 3 yemek kaşığı kadarını ayırın.
  6. Yoğurt döktüğünüz yufkaları tekrardan 180 derecede 10 dakika pişirin.
  7. Bu sırada tereyağını eritip soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.
  8. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.
  9. En son salça, tuz ve karabiberi ekleyin.
  10. Tüm malzemeler güzel karışınca ve piştiğinde ocaktan alın.
  11. Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın.
  12. Ayırmış olduğunuz yoğurtlu sostan üzerine gezdirin.
  13. Üzerine yağ gezdirmek için küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve tereyağını eritin.
  14. Son olarak tereyağlı sosunu üzerine gezdirin ve süslemek için kıyılmış maydanozları serpin. Afiyet olsun.
Bisküvili Saray Sarması

Bisküvili Saray Sarması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fındıklı Kakaolu Kek

Fındıklı Kakaolu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Limonlu Hindistan Cevizli Kek

Limonlu Hindistan Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karlı Yılbaşı Keki

Karlı Yılbaşı Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patso

Patso

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce