Şipşak Yaz Turşusu
Yaz sofralarının lezzetli farklı turşusu şipşak turşu ile tanışın. Günlerce beklemeden, hemen yenmeye hazır bu bir an önce deneyin deriz.
Şipşak Yaz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Küçük Boy Patlıcan
- 8-10 Adet Yeşil Biber
- 1 Avuç Taze Nane
- 1 Avuç Maydanoz
- 3 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Sirke
- 1 Su Bardağı Su
Şipşak Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları sapından ayırmadan dört tarafından kesip ortadan ikiye bölüyoruz. Biberleri de diklemesine sapından ayırmadan kesiyoruz. İkisini beraber haşlıyoruz.
- Bir kase sarımsakları, naneyi ve maydanozu küçük kıyıp üzerine tuzu ekleyip elimizle ovuyoruz.
- Haşlanan patlıcanları bir sıra tabağa dizip üzerine hazırladığımız sarımsaklı nane ve maydanozun yarısını serpiyoruz.
- Sonra 1 sıra da üzerlerine biberleri dizip bir kat daha sarımsaklı karışımı ekliyoruz.
- Ayrı bir yerde su ile sirkeyi ( sirke seviyorsanız damak zevkinize göre arttırabilirsiniz) karıştırıp üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.