Şıllık Tatlısı

Şanlıurfa mutfağına ait olan ve oldukça pratik hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Tatlının orjinal ismi şileki ve ıslak anlamına gelir. Zamanla şileki ismi şıllığa dönmüştür. Krep hamurunun şerbetlenmesiyle hazırlanır. İçine de bolca ceviz konur. Hem hafif hem de kolay bir tarif. Şıllık tatlısı için buyurun tarifimize.

Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Krep için:
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 çimdik Tuz
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2,5 Su Bardağı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • İçi için:
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi
Şıllık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye su ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayınca tereyağını ekleyin ve altını kapatıp ılımaya bırakın.
  3. Süt, su ve yumurtayı çırpın.
  4. Un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur elde edin.
  5. Krep tavasını yağlayın.Bir kepçe hamurdan dökün.
  6. Arkalı önlü pişirin. Krepleri soğumaya bırakın.
  7. Kreplerden birini bir tabağa alın. Ortasına ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
  8. Tüm kreplere aynı işlemi uygulayın. Ardından kesip üzerine şerbet gezdirin.
  9. Şerbeti hafif çekince servis edin. Afiyetler olsun.
Bezelyeli Ezme

Bezelyeli Ezme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çullama Köfte

Çullama Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fit Pavlova

Fit Pavlova

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Tavuk Nugget

Çıtır Tavuk Nugget

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Ev Yapımı Çilekli Manolya

Ev Yapımı Çilekli Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce