Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Şevketi Bostan

Kış aylarında yiyebileceğiniz özel bir Ege yemeğini paylaşmak istedim. Özellikle kuzu eti ile yapılınca yemeye doyamazsınız. Şevketi bostan tarifi için kolları sıvayın ve mutfağın yolunu tutun.

Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler
  • Eti için:
  • 1 Kilogram şevketi Bostan
  • 1/2 Kilogram Kuzu Eti
  • 1 Adet Soğan
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • Terbiyesi için:
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
Şevketi Bostan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şevketi bostanın beyaz kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın ve su dolu bir kaba koyun ki kararmasınlar.
  2. Sonra birkaç kez suyunu değiştirerek yıkayın. Yeşil kısımların da küçük ve ince olanlarını 2 parmak uzunlukta doğrayın ve 2-3 kez yıkayın.
  3. Tencereye zeytinyağı ve etleri koyup 10 dakika orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Şevketi bostanın beyaz kısımları sert olduğu için önce onları ekleyin ve 2 dakika sonra yeşil kısımlarında ilave edin.
  5. Üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Terbiyesini de (un, limon, su karşımını) ilave edip 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Ekşi Mayalı Simit

Ekşi Mayalı Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Orijinal Falafel (Nohut Köftesi)

Orijinal Falafel (Nohut Köftesi)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Ev Çiğ Köftesi

Pratik Ev Çiğ Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yulaf Muffin

Yulaf Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Güllaç Sarması

Güllaç Sarması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce