Şeftalili Yaz Keki

2023-09-21 10:23:31 - Yemeklik.com.tr

Bazı tarifleri yazarken, sizinle paylaşırken ağzımızın fazlaca sulandığı, yaparken ekip olarak yemelere doyamadığımız birbirimize ikram etme nezaketinden kaçındığımız doğrudur.

Şeftali yemek, beyaz giyenlerin kabusu olsa da kekin içinde bu derdi çözdük. Hafifçe karamelize olan şeftalilerin suyunun altındaki keke geçmesi ve kek hamurunu başka bir dünyaya götürmesi bize, 'yaşasın yaz geldi' dedirtti. Öyle çok özlüyoruz ki yazı, denizi, kumu, güneşi ama en çok sebzelerini... Meyvelerini... Tüm güzelliği ile güneşi kıskandıran sapsarı kayısılar, gün batımını kıskandıracak şeftaliler, güneşten al al olmuş yanakların kirazı, çileği...

Sadece üç ay doyumsuzca keyfini sürdüğümüz bu güzel mevsimin nimetlerinden yaralanmanın dibine vuralım öyleyse!

Şeftalili Yaz Keki Tarifi İçin MalzemelerŞeftalili Yaz Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve şekeri mikserle yoğunlaşıncaya ve kabarıncaya kadar çırpın.
  2. Unu geniş bir kaba eleyin, üzerine kabartma tozu, tarçın ve vanilini eleyin.
  3. Yumurta ve şekerli karışıma 2-3 kere de karıştırarak yedirin.
  4. Kalan sıvı malzeleri ekleyin. Homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  5. 20 cm'lik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Hamuru kek kalıbına dökün ve bir kaç kez dibini tezgaha vurarak içindeki kabarcıkları patlatın.
  6. Şeftalileri iyice temizleyin, kurulayıp yarım daire şeklinde dilimler çıkarın.
  7. Hamurun üzerine gelişi güzel çıkardığınız dilimleri yerleştirerek hamurun içerisine hafifçe gömülmesi için bastırın.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi