Sebzeli Lazanya

2023-09-16 16:05:51 - Yemeklik.com.tr

İtalyan kökenli yı sevenleriniz hatta sahip olduğu form gereği onu ya tercih edenleriniz çoğunluktadır. Aslında onu sadece mevsim sebzelerini kullanarak da hazırladığınız domates ve eşliğinde sunabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Haydi mutfağa, bu harika tarifi yapmaya!

Sebzeli Lazanya Tarifi İçin MalzemelerSebzeli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Beşamel Sos İçin:
  2. Tereyağını sos tenceresinde eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
  3. Kavrulan una soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam koyulaşınca karabiber, tuz ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
  4. Streç film sosa değecek şekilde üstünü kapatın ve soğumaya bırakın.
  1. Kuru soğan ve kabuklarını soyduğunuz domatesleri yemeklik doğrayın. Havuç ve kabağın uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla alın. Havuçları yemeklik, kabakları ise halka şeklinde dilimleyin. Ispanakları bol su ile yıkadıktan sonra saplarından ayırın ve kurulayın.
  2. Üzerlerini kuruladığınız kabakları, bir tava yardımıyla kızartın. Peçete kullanarak fazla yağını alın.
  3. Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Soğanlar renk alana kadar soteleyin. Havuç ve domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kavurmaya devam edin. 
  4. Ispanak, taze fesleğen ve salçayı ekleyin. Ispanaklar küçülene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu aşamada çok az miktar su ekleyebilirsiniz. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın.
  5. Isıya dayanıklı bir fırın kabını ayçiçek yağıyla yağlayın. Lazanya hamurunu ve üzerine beşamel sostan ekleyin.
  6. Izgara kabak dilimlerini sosun üzerine dizin. Bir kat daha lazanya yaprağı koyup üzerine beşamel sos sürün.
  7. Üstüne ıspanaklı domates sosu yayın. Sos karışımı ve lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  8. Sebzeli lazanyanın üzerine kalan beşamel sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.
  9. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek 6-7 dakika daha pişirebilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun! 

Daha Fazla Gönderi