Red Velvet Cupcake
2023-09-21 10:26:00 - Yemeklik.com.tr
Bu red velvet cupcake yumuşak, hafif, nemli ve kolay krem ??peynirli krema ile tepesinde. Mükemmel! Hazırlamak için kolları sıvayın ve mutfağın yolunu tutun.
Red Velvet Cupcake Tarifi İçin Malzemeler- Kek için:
- 3 Adet Yumurta
- 2 Su Bardağı Toz şeker
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı Mısır Nişastası
- 1 çay Kaşığı Karbonat
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
- 3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
- 1 Tutam Tuz
- Kreması için:
- 600 Gram Labne Peyniri
- 1 Su Bardağı Pudra şekeri
- 2 Paket Krem şanti
- 1/2 Su Bardağı Süt
- Şeker, yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
- Sıcak suyun içine kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtalı karışımın içine kakaolu karışımı ekliyoruz.
- Sirke ve karbonatı küçük bir kabın içinde karıştırıp kek harcının içine ekle ve karıştırın.
- Bütün kuruları ayrı bir yerde karıştırın.
- Unun yarısını kek harcına ekle karıştırın.
- Süzme yoğurdu ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Kırmızı gıda boyasını da ekle karıştırıp rengine bakın ve son olarak geri kalan unu ekle ve karıştırın.
- Kalıpları doldurup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Cupcakelerin eşit pişmesi için 8 dakika sonra kalıbı çeviriyoruz. 20 dakikanın sonunda fırından çıkarıyoruz.
- Kreması için; soğuk labneyi ve pudra şekerini çırpıyoruz. Buzdolabına koyuyoruz.
- 2 paket krem şanti ve yarım su bardağı sütü çırpıyoruz.
- Çırpılmış ve soğutulmuş krem şantiyi soğumuş labneli harca ekliyoruz alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Bir sıkma torbasını krema ile doldurun. Cup cakelerin üzerini kremayla süsleyin.
- Kalan kekimizi robottan geçirip cupcakeleri süsleyin. Afiyet olsun.