Portakallı Kedidilli Pasta
2023-09-30 11:58:20 - Yemeklik.com.tr
Hem görseli güzel hem de tadı nefis, çok hafif bir pasta tarifi geliyor. Portakallı sosuyla favoriniz olacak bu kedidilli pastayı deneyin.
Portakallı Kedidilli Pasta Tarifi İçin Malzemeler- 2 Paket Kedidili Bisküvi
- Islatmak için:
- 1 çorba Kasesi Süt
- Kreması için:
- 6 Su Bardağı Süt
- 4 Yemek Kaşığı şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 çay Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Vanilya
- 50 Gram Tereyağı
- Portakal sosu için:
- 1 Su Bardağı Portakal Suyu
- 3 Yemek Kaşığı şeker
- 1,5 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Süsleme için:
- 1 Adet Portakal
- 2 Tatlı Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler konulup kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir karıştırılır ve altı kapatılır.
- Kelepçeli bir kaba sütle ıslatılan kedidilinin 1 paketi konulur. Muhallebinin yarısı eklenir ve tekrar sütle ıslatılan kedidili konulur.
- Kalan muhallebi de eklenir. 1 portakal soyulup halka halka ince ince doğranıp pastanın üzerine konulur.
- Sos için tereyağ hariç tüm malzemeler tavaya alınır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca tereyağı eklenir. Sos pastanın üzerine dökülür.
- Pasta 1 gece dolapta bekletilir. Sonra toz Antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.