Yemeklik.com.tr 9 ay önce
yemeklik #ramazan

Sebzeli Kuzu Kol Sarma

Kuzu etinin enfes lezzeti ve özenle seçilmiş baharatların büyülü dokunuşuyla hazırlanan sebzeli kuzu kol sarma tarifi, özel sofralara uygun bir et yemeği. Bu tarif, görünümüyle de göz dolduran, lezzetiyle unutulmaz anılar biriktiren bir yemek deneyimi vaat ediyor.

Kuzu kolun marinasyonunda portakalın ferahlatıcı tadı, baharatların aroması ve konfit sarımsakların eşsiz dokusu bir araya geliyor. Ardından kuzu kol rulo şeklinde sarılıp, enfes bir lezzet yolculuğuna çıkarılıyor. Tütsülenmiş toz kırmızı biberin hafif yakıcılığı ve taze sebzelerin lezzetiyle bu yemek, sofranızı özel kılıyor.

Özel davetlerinizde veya sevdiklerinize sürpriz yapmak istediğinizde, bu tarif tam size göre. Afiyet olsun!

Sebzeli Kuzu Kol Sarma Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuzu Kol
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Yemek Kaşığı Et Baharatı
  • 2 çay Kaşığı Karabiber
  • 2 çay Kaşığı Tütsülenmiş Kırmızı Biber Tozu
  • 8 Adet Sarımsak
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1/2 Adet Soğan
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Litre Sıcak Su
  • 1 Kilogram Bebek Patates
  • 1 Kilogram Havuç
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuzu kolu geniş bir tepsiye alın, içinde kalın olan kısımlara keskin bir bıçakla derin kesikler atın. Kuzu kolun üzerine portakal suyu, baharatlar, konfit sarımsakların iç kısımları ve zeytinyağı ekleyip masaj yapın.
  2. Kuzu kolun tüm yüzeylerine marinasyonun işlediğinden emin olduktan sonra tepsinin üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Kuzuyu 3 ila 12 saat arasında dinlendirin.
  3. Dolaptan çıkardığınız kuzu kolu kesik attığınız kısımlar içte kalacak şekilde rulo gibi sarın ve açılmaması için birkaç yerinden yanmaz ip ile bağlayın.
  4. Geniş ve büyük bir döküm tencereyi ocakta 4-5 dakika orta kısık ateşte ısıtın. Sıcak tencereye kuzu sarmayı koyun ve tüm yüzeyleri renk alana kadar çevire çevire mühürleyin.
  5. Kuzu sarma renk aldıktan sonra tencereye defne yaprakları, soğan ve sıcak suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kuzuyu 1-1.5 saat pişmeye bırakın.
  6. Kuzu kol sarma yumuşamaya başladıktan sonra tencereye bütün halde soyulmuş patates ve havuçları da ilave edin. Bu aşamada bir tutam tuz ve ihtiyaç doğrultusunda sıcak su ilave edebilirsiniz. Sebzeli kuzu kol sarma hazır, afiyet olsun.
Dev Kurabiye

Dev Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Kereviz Salatası

Elmalı Kereviz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıymalı Spagetti

Kıymalı Spagetti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kabaklı, Izgara Tavuk Şiş Salata

Kabaklı, Izgara Tavuk Şiş Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Çıtır Falafel

Fırında Çıtır Falafel

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce