Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Sebze Çeşni

Tüm yemeklerinizde kullanıp lezzeti katlayabileceğiniz kurutulmuş sebzelerden oluşan sebze çeşnisi tarifi ile sizlerleyim. Dışarıdan hazır aldığınız aşırı tuzlu olan sebze çeşniyi evinizde tuzsuz şekilde yapıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Sebze Çeşni Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Soğan
  • 150 Gram Kapya Biber
  • 250 Gram Havuç
  • 150 Gram Kereviz Sapı
  • 15 Gram Taze Fesleğen
  • 7 Gram Taze Nane
  • 50 Gram Maydanoz
  • 15 Gram Sarımsak
  • 1 Adet Limon
Sebze Çeşni Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havucu soyacak ile ince ince dilimleyin. Soğan, biber, kereviz sapı, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  2. Fesleğenin sapı ve yapraklarını nanenin ise sadece yapraklarını koparıp kullanın. Limonu ince dilimler halinde kesip çekirdeklerini alın.
  3. Tüm malzemeleri karıştırın yağlı kağıt serili 2 tepsiye limon dilimleri üstte olacak şekilde yayın. Güneşte 3 gün kurutun. Tamamen kurumayanlar varsa ise ayırın ve kullanmayın.
  4. Tamamen kuruyanları baharat öğütücü ya da mutfak robotunda toz olmadan granül halde çekin. Ağzı kapalı cam kavanozda güneş görmeyen ortamda aylarca muhafaza edebilirsiniz.
  5. Tüm yemeklerinizde lezzet verici olarak kullanabilirsiniz.
Sulu Tavuk Yemeği

Sulu Tavuk Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Brownie Topları

Fit Brownie Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Buzluk İçin Limon ve Portakal Kabuğu Rendesi

Buzluk İçin Limon ve Portakal Kabuğu Rendesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tütsülenmiş Barlam Balığı

Tütsülenmiş Barlam Balığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce