Sarımsaklı Hardallı Mayonez
Şüphesiz patates kızartması denilince akla gelen ilk soslardan birisi mayonez oluyor. Blender'ınız varsa evde kendi mayonezinizi saniyeler içinde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sarımsaklı Hardallı Mayonez Tarifi İçin Malzemeler
- 150 Mililitre Ayçiçek Yağı
- 25 Mililitre Zeytinyağı
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Hardal
- 1 Tutam Tuz
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi
Sarımsaklı Hardallı Mayonez Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tuz, sarımsak, hardal ve elma sirkesini blender'ın tamamen girebileceği genişlikte derin bir ölçü kabı veya kavonoza koyun.
- Ayçiçek yağı ve zeytinyağını ekleyip bir dakika bekleyin.
- Blender'ınızı tabana oturtarak kuvvetli ayarda çalıştırın. Sosu bir kaseye aktarıp servis edin.