Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #corba

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası

Son zamanlarda içtiğim ve ilk defa deneyip de tadına bayıldığım harika çorbalardan birisi.

Hazır mevsimiyken bal kabağının bin bir çeşit tarifini deneyip tadına doyamayacağımız lezzetler tadalım.

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Dilim Bal Kabağı
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 2 Litre Su
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Adet Et Bulyon
Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın ve yıkayın.
  2. Derin bir tencereye kabağı ve rendelenmiş patatesi koyup üzerilerini geçene kadar su ekleyip kaynatın.
  3. Ardından rendelenmiş havucu, küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı tavada zeytinyağı ile kavurun ve kaynamış olan kabak tenceresine ilave edin. (yağı ile birlikte)
  4. Tencereye 2 adet et suyu bulyon atıp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirin ve içine süt, pul biber, karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
  6. Kısık ateşte beş dakika daha sürekli karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kavanozda Kek

Kavanozda Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Sarımsaklı Tarhana Çorbası

Sarımsaklı Tarhana Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tepside Karışık Pizza

Tepside Karışık Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fırında Çıtır Tavuk ve Patates

Fırında Çıtır Tavuk ve Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce