Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sos

Karamelli Elmalı Sos

Karamel ile elmanın karşı konulmaz birlikteliğine tarçın da eklenince inanılmaz bir sos ortaya çıktı. Bu sosla vanilyalı dondurmaya seviye atlatabilir, kek ve turtalarınızda şahane lezzetlere ulaşabilirsiniz. Bozulmaya yüz tutmuş ya da tadını beğenmediğiniz elmaları değerlendirmek için harika bir yöntem!

Karamelli Elmalı Sos Tarifi İçin Malzemeler
  • 60 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 3 Adet Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 çay Kaşığı Toz Tarçın
Karamelli Elmalı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını tavada eriterek başlıyoruz.
  2. Şekeri ekleyip bir tur karıştırıyoruz. Karamelleşmesi için orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Şeker karamelleşip yağ ile ayrışınca tavayı ocaktan alıp sütü ekliyoruz. Sıçramaması için çok dikkatli olun.
  4. Az bir süt ile nişastayı açıp kenara alıyoruz.
  5. Karamelle süt iyice karışıp sos kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırıyoruz.
  6. Elmaları ekleyip bir tur karıştırıyoruz.
  7. Daha önce karıştırdığımız süt ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kıvam alana kadar orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Son olarak tarçın ve vanilini ekleyip ocaktan alıyoruz. Soğuması için bir kaba aktarıyoruz.
  9. Birkaç gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Kek ya da turta sosu olarak kullanabilir veya sadece dondurma ve kuru yemişle tüketebilirsiniz.
Kahvaltılık Patatesli Üçlü Rulo Börek

Kahvaltılık Patatesli Üçlü Rulo Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Kök Sebze Cipsi

Fırında Kök Sebze Cipsi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Sebze Çorbası

Pratik Sebze Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mantarlı Ispanak Graten

Mantarlı Ispanak Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Parmesanlı Kabak Çubukları

Parmesanlı Kabak Çubukları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce