Sarımsaklı Atatürk Mezesi

Alaçatı’dan ünlenmiş olan Atatürk mezesi, börülcenin en lezzetli hallerinden biri. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz. Haydi sizi mutfağa alalım.

Sarımsaklı Atatürk Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Börülce
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 1 Diş Sarımsak
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Su
Sarımsaklı Atatürk Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Börülceleri bir gece önceden ıslatın, daha sonra 15 dakika kaynatıp yumuşamasını sağlayın.
  2. Haşlanmış börülce, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, su ve limon suyunu rondoya koyup iyice kıvam alana kadar çekin.
  3. Şekil verip servis edin. Afiyet olsun.
İncirli Muhallebili Islak Kek

İncirli Muhallebili Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ispanaklı Peynirli Rulo Börek

Ispanaklı Peynirli Rulo Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cevizli Brownie Kurabiye

Cevizli Brownie Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakallı Sütlaç

Portakallı Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakal Soslu Yulaf Kasesi

Portakal Soslu Yulaf Kasesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce