Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #icecek

Sarımsak Çayı

Enfeksiyonlara savaş açan, bağışıklık sistemini uyarıcı, yüksek tansiyonu dengeleyici, hazmı kolaylaştıran, kanı sulandıran ve kan akışını hızlandıran, kolestrol düzeyini düşüren sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor.

Yemeklerin de tadı tuzu olan sarımsak, basit ancak faydalı birkaç bitkinin katılımıyla hastalık savaşçısı, metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya yardımcı bir çaya dönüşebilir.

Sarımsak Çayı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Dilim Taze Zencefil (ince Ve Küçük)
  • 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • Tatlandırmak için:
  • 1/2 çay Kaşığı Bal
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Sarımsak Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın.
  3. Sıcak suyu küçük bir cezveye aktarın. Rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil dilimini 2 dakika kadar kaynatın.
  4. Ocaktan aldığınız çay karışımına zerdeçalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin.
  5. Çay fincanına süzdüğünüz sarımsak çayını, arzuya göre bal ve limon suyu tatlandırdıktan sonra bekletmeden için. Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyen sevdiklerinizle paylaşın.
Orman Meyveli Tart

Orman Meyveli Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kıymalı Tirit

Kıymalı Tirit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dut Reçeli

Dut Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
4-3-2-1 Poğaça

4-3-2-1 Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fit Doğum Günü Pastası

Fit Doğum Günü Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce