Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Sarı Turp Turşusu

'Takuan' bir başka deyişle Japon Turbu (Daikon) Turşusu, Japonya'nın geleneksel turşuları arasında yer almaktadır. Geçmişte turbun güneşte kurutulup, özel kaplarda pirinç kepeği ile mayalandırılması gibi oldukça özgün yöntemler kullanılarak hazırlanan Takuan günümüzde daha çok tuz ve şeker kullanılarak fermente edilmektedir.

Adını tarifin ilk yaratıcısı Zen Budist Takuan'dan almıştır. Tüketmeden önce yıkayın ve ince dilimler halinde servis ediniz. Farklı bir tat için salatalarda veya ince şeritler halinde keserek suşi roll'lerde kullanabilirsiniz.

Sarı Turp Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Turp
  • 350 Mililitre Su
  • 350 Mililitre Beyaz Sirke
  • 200 Gram Toz şeker
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 1,5 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 20 Adet Tane Karabiber
Sarı Turp Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Turpun dış kabuğunu soyalım. Ben turpu kimbap için hazırladım. O yüzden uzunlamasına kestim. Ama yuvarlak dilimler halinde de kesebilirsiniz.
  2. Kesme işlemi bittikten sonra turşunun suyunu hazırlamaya başlayabiliriz. Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alalım. Karışım kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  3. Turpları ekleyelim, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 6 saat bekletelim.
  4. 6 saatin sonunda turplar hem kendi suyunu salmış hem de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.
3 Renkli Şekersiz İrmik Tatlısı

3 Renkli Şekersiz İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soslu Karnabahar

Soslu Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patatesli Bulgur Köftesi

Patatesli Bulgur Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Dondurma

Kolay Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce