Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sos

Sardalya Ezmesi

Balık yemeyenlerin bile fikrini değiştirecek nefis bir tarifimiz var. Bu pratik tarif, denizin enfes lezzetlerini sofranıza getiriyor. Sardalyaların doğal yağları, limonun tazeliği ve baharatların aroması bu ezmeye müthiş bir tat katıyor. Hazırlaması çok kısa süren bu tarifi ister kızarmış ekmekle servis yapın, ister krakerlerle.

Sardalya ezmesi, misafirlerinizi de etkilemek için harika bir seçenek. Davet sofralarınızda mutlaka yer almalı. Şimdiden afiyet olsun!

Sardalya Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kutu Sardalya Konservesi
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda ısısında Yumuşamış)
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/3 Demet Maydanoz
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Sardalya Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı mutfak robotunun haznesine 4'e bölerek koyun.
  2. Üzerine maydanoz, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin.
  3. Sardalya balığı konservesini ve kalan malzemeleri ekleyin.
  4. Robottan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.
  5. Kıvam alınca servis tabağına alın.
  6. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürerek atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
Fıstık Ezmeli Hurma Topları

Fıstık Ezmeli Hurma Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstık Ezmeli Sufle

Fıstık Ezmeli Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Aşure

Kolay Aşure

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Mercimek Köftesi

Yeşil Mercimek Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Glutensiz Pasta

Glutensiz Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce