Çikolatalı Ağlayan Pasta
Yumuşak kekin üzerine dökülen yoğun çikolata sosu ve krema ile tatlı bir şölen sunan, vazgeçilmez bir lezzet. Islak keki, eriyen çikolata sosu ve bol kremasıyla her lokmada mutluluk veren bu pasta, çay saatlerinden, özel gün kutlamalarına kadar her anı tatlandıracak. Kolay hazırlanışı ve enfes tadıyla Çikolatalı Ağlayan Pasta, tatlı krizlerinin kurtarıcısı olacak.
Çikolatalı Ağlayan PastaTarifi İçin Malzemeler
- Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi Keki İçin:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi Kreması İçin:
- 2 Paket Krem şanti
- 1 Paket Krema
- 1 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Sürülebilir çikolata
- Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi Ganaj İçin:
- 100 Ml. Krema
- 100 Gram Bitter çikolata
Çikolatalı Ağlayan PastaTarifi Nasıl Yapılır?
- Keki yapmak için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip düşük ayarda çırpın. Borcama alın. 160 derecede 1 saat kadar pişirin.
- Krema için krem şanti, krema ve sütü kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam aldıktan sonra kakao ekleyin. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın. Daha sonra kekin üzerine kremayı gezdirin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Ganaj için krema ve çikolatayı ısıtarak çikolatayı eritin. Biraz soğuduğunda tatlının üzerine gezdirin. Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis servis edin. Afiyet Olsun!