Sardalya Buğulama
2023-09-20 18:56:07 - Yemeklik.com.tr
Balık Ege’de zeytinyağı ile pişirilir. Balık sezonunun en iddialı isimlerinden sardalya buğulamayı mutlaka denemelisiniz. Yanına da bir salata, tamamdır!
Sardalya Buğulama Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Sardalya Balığı
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Limon
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- Soğan jülyen doğranır. Maydanozların yaprakları ayrılır. Limonlar da yarım ay şeklinde kesilir. Domates kabuğu soyulduktan sonra yine yarım ay şeklinde doğranır.
- Bir kapta soğanın üzerine zeytinyağı dökülür ve tuz ile karabiber eklenerek iyice harmanlanır. Sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pişirme kağıdı üzerine soğanlar yerleştirilir. Üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış sardalyalar yerleştirilir.
- Daha sonra üzerine maydanozlar, domates ve limonlar yerleştirilir ve zeytinyağı gezdirilir. Son olarak 200 derecedeki fırına sürülür 20-30 dakika pişirilir.