Etli Mardin Dolması

2023-09-30 10:02:49 - Yemeklik.com.tr

Mardin yöresinde sık yapılan bu dolma türü sumak ekşisi ile yapılır ve çok lezzetli bir tariftir. Hem biber dolması hem yaprak sarma olarak etli Mardin dolması karşınızda.

Etli Mardin Dolması Tarifi İçin MalzemelerEtli Mardin Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle kasenin yarısına top sumak koyup kalan kısmını da su ile doldurup bir kenara koyunuz.
  2. Malzemelerin hepsini ufak ufak doğrayınız.
  3. Parça etinizi minik minik doğrayın. Benim etim biraz sert olduğu için önden biraz pişirdim. Daha yumuşak etleri direkt doğrayın ve çiğ olarak malzemelere karıştırın.
  4. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırınız.
  5. İç harcı biberlere ve asma yapraklarına koyunuz.
  6. Dolma taşınız varsa sarmaların üstüne koyunuz. Üstüne de biberleri yerleştiriniz. Ilık suyu biberlerin üzerini geçmeyecek şekilde koyunuz ve ocağın altını yakınız. Bu aşamada biraz daha tuz eklenebilir arzuya göre.
  7. Yarım saat kısık ateşte piştikten sonra üzerine sumak suyunu süzerek koyunuz ve suyunu çekene kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi