Kırıntılı Elmalı Kek
2023-10-08 11:53:35 - Yemeklik.com.tr
Üst katmanı kıyır kıyır, ortasında elma küpleri, yumuşacık nemli keki ile tam mevsiminde elmalı kek... arasında favoriniz bu olacak.
Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler- Kek harcı için:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Un
- Elmalı kısım için:
- 3 Adet Elma
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- Üstteki kırıntı katmanı için:
- 2 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı
- 5 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
- Önce kek harcını hazırlayın. Yumurta, şeker, vanilyayı çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, şeker ekleyerek karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Hazır olan kek harcını kenara alın.
- Sonra elmalı kısmı hazırlayın. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Elmaları kenara alın.
- Ardından üst katman hamurunu hazırlayın. Soğuk tereyağı, un, pudra şekeri, Hindistan cevizini bir kapta parmaklarınızla yavaş yavaş birbirine yedirin. Kırıntı hamurunu da kenara alın.
- Şimdi yağlı kâğıt serdiğiniz kalıbınıza kek harcının yarısını dökün. Üzerine elmalardan birkaç kaşık ekleyin. Üzerine kalan kek harcını ilave edin.
- Kalan elmaları da en üste gezdirin. Son olarak kırıntı hamurunu kek harcının üzerine gezdirin.
- 170 derece fırında bir saat kırıntı hamuru hafif kızarana kadar pişirin. Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen kek ılınınca servis edin.