Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Sardalya

Deniz mahsulleri sevenler için harika bir lezzet olan sardalya balığı kızartmasını evde hazırlıyoruz. Taptaze sardalya balıklarının nefis bir şekilde hazırlanması için mısır ununa ihtiyacınız var.  Bu tarifte sardalyalar, mısır unu ile kaplanıp kızartılıyor, sonuç ise dışı çıtır çıtır, içi ise lezzetli ve yumuşak oluyor. Sardalya balığı kızartması tarifi deneyerek tam mevsiminde balık sofrası kurabilirsiniz.

Yanına nefis salata tariflerimizi de hazır etmenizi öneririz. Bir sonraki balık gününde sardalya kızartması, sardalya ezmesi, sardalya tava ve fırında sardalya tariflerini de denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Sardalya Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Sardalya Balığı
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Kızartmak İçin:
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sardalya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baş kısımları ayıklanmış sardalyaları, mısır unu ve tuzu bir kapta hazır edin.
  2. Sardalya balığını mısır unu ile kaplayın.
  3. Kızgın yağda kızartın.
  4. Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serili tabağa alın.
  5. Afiyet olsun!
Çıtır Bamyalı Yufka Dilimi

Çıtır Bamyalı Yufka Dilimi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yalancı Mini Kruvasan

Yalancı Mini Kruvasan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Pratik Hünkar Beğendi

Pratik Hünkar Beğendi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Köfteli Kanepe

Köfteli Kanepe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yulaf Sütlü Sütlaç

Yulaf Sütlü Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce