Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Salamura Yaprak

Milli yemeklerinizden olan yaprak sarma her daim elinizin altında olmasını istediklerimizden. Kış hazırlıkları yapılırken mutlaka bu nefis lezzet de kavanozlanır. Bu şekilde en az 1 sene boyunca saklayamak da mümkün. Sonra gelsin sarmalar, zeytinyağlılar.
Tüm detayları ile salamura yaprak hazırlıyoruz.

Salamura Yaprak Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Kg. Asma Yaprağı
  • 2 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
Salamura Yaprak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaprakları güzelce yıkayarak,süzün.
  2. Ebatlarına göre üst üste koyun.
  3. Tencereye suyu koyup kaynatın,kaynayınca 1 yemek kaya tuzu ekleyin.Ebatlarına göre posta posta 3 'er dakika kaynatın.
  4. Sonra süzgeçle süzün.
  5. Rulo yaparak kavanozun içine alın.Sıkı sıkı olacak şekilde doldurun.En üste de kaynattığınız sudan ekleyin.
  6. Kapağını sıkıca kapatın,ters cevirerek bir süre bekletin.
  7. Güneş almayan bir yerde bekletebilirsiniz.Salamura asma yaprağınız hazır!
Kinoalı Domates Çorbası

Kinoalı Domates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Cevizli ve Kakaolu Kek

Cevizli ve Kakaolu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tavuklu Patlıcan Kayığı

Tavuklu Patlıcan Kayığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çikolatası Bol Sufle

Çikolatası Bol Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğsü Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce