San Sebastian Cheesecake

San Sebastian , Bask burnt cheesecake, warm cheescake, La Vina gibi farklı isimlere sahip son zamanların en popüler o! İçinin o yumuşacık dokusun ünü, seneler önce İspanya'nın Bask bölgesinden çıkıp tüm dünyaya dalga dalga yayılmaya başlamış. Buradaki bir pastane olan La Vina'nın meşhur tatlısı olan bu tarif, çok malzemeli oluşuyla ve muhteşem lezzetiyle tanınıyor.

Yapımı oldukça kolay ve pratik. Ve tadı da bir şahane! tarifi kadar çok seveceğinize eminiz.

Yaparken birkaç püf noktasına dikkat etmek şart. Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak, yumurtaları harca tek tek yedirmek, kullanılan krem peynirin kalitesi oldukça büyük önem taşıyor. Marketlerde satılan sürülebilir kıvamdaki beyaz peynirleri kullanmak görece daha enfes bir lezzet elde etmenize yardımcı olacaktır.

Şimdiden ellerinize sağlık diyor, imize buyur ediyoruz.

San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 400 Gram Krem Peynir
  • 400 Gram Labne Peyniri
  • 150 Gram Kaymak
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Yemek Kaşığı Nişasta (mısır Veya Buğday Nişastası)
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırını 240 dereceye ayarlayın. Yumurta ve pudra şekerini büyük bir karıştırma kasesinin içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker güzelce eriyene kadar 5-6 dakika kadar çırpın.
  2. Ayrı bir kasede krem peynir, kaymak ve labne peynirini çırpın. Üzerine krema, un ve nişastayı ekleyip düşük ayarda tekrar çırpın. Dilerseniz bu aşamada vanilya da ilave edebilirsiniz.
  3. Son olarak yumurtalı karışımı labneli karışımın üzerine ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştırın.
  4. 23 cm'lik bir kelepçeli kalıbın içerisine çift pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine karışımı ilave edin ve üzerini düzeltin.
  5. 240 derece fansız ayarladığınız fırında 15 dakika üzerini kızartın. Ardından fırının derecesini 200 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.
  6. Piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hafif aralayıp minimum 20 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra en az 8 saat, tercihen 1 gün dinlendirin. Yağlı kağıdını da çıkarıp dilimleyerek servis edin. Üzerine çikolata sosu ya da meyve sosu da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Mısır Unlu Fındıklı Tuzlu Kurabiye

Mısır Unlu Fındıklı Tuzlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Doyuran Makarna Salatası

Doyuran Makarna Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tavuklu Pide

Tavuklu Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol

Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çibörek (Çiğ Börek)

Çibörek (Çiğ Börek)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce