Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Cevizli Ev Baklavası

Herkese merhabalar. Her bayramda babaannemin kendi elleriyle yaptığı, bol cevizli, gevrek mi gevrek, ağızda dağılan, şerbeti kıvamında, tadına doyum olmayan, yemeyip de yanında yatılacak olması muhtemel leziz yiyecek...

Artı babaannemin baklavasını yedikten sonra bayram dolayısıyla diğer akrabaları ziyaret ettiğimizde, her evine girdiğimiz akrabanın önümüze koyduğu ve 10'uncu evden sonra yenemeyen canım tatlı...

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
  • Bakalava için:
  • 100 Gram Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 3-4 Su Bardağı Un (aldığı Kadar)
  • İçi için:
  • 1 Kase Ceviz Içi (ince çekilmiş)
  • Açmak için:
  • 1 Küçük Boy Kase Mısır Nişastası
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2-3 Damla Limon Suyu
  • Üzeri için:
  • 300 Gram Tereyağı Ya Da Margarin
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç, tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. İçine aldığı kadar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edin.
  3. Hamurunuz kıvama gelince 30 eşit parçaya bölün.
  4. Bu bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek 10’lu gruplar halinde üst üste dizin.
  5. Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde yeniden açın. Böylece 3 adet baklava yufkası elde edeceksiniz.
  6. Yufkaların birini tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
  7. 3 bardak su ve 3 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin.
  8. Son yufkayı da tepsinin en üstüne yayın ve baklavanızı dilediğiniz gibi dilimleyin.
  9. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  10. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve dilimlediğiniz baklavaların üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin ve tepsiyi fırına verin.
  11. Üzeri kızarınca çıkarıp soğumaya bırakın.
  12. Baklavalar iyice soğuyunca şerbetini hazırlamaya başlayın.
  13. 3 bardak su ve 3 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin.
  14. 15 dakika kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin.
  15. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  16. Şerbeti sıcakken iyice soğumuş baklavaların üzerine dökün. Afiyet olsun.
Yeşil Smoothie

Yeşil Smoothie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahvaltılık Pratik Sos

Kahvaltılık Pratik Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Klasik Cheesecake

Klasik Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Haluçka Çorbası

Haluçka Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Humuslu Sebzeli Dürüm

Humuslu Sebzeli Dürüm

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce