Salepsiz Dondurma

2023-09-16 23:44:36 - Yemeklik.com.tr

kriziniz tuttuğunda, bildiğiniz malzemeler ile evinizde hazırlayıp, katkı maddesi olmadan, damakları serinletecek enfes bir dondurma tarifimiz var! Hazırlaması oldukça pratik olan salepsiz dondurma tarifi ile artık miniklerinize evde kendi dondurmanızı yapabilecekiniz. Üstelik içerisine salep koymayacak, bir iki kaşık yoğurt ile dondurma kıvamını verecek ve buzlukta donduracağız. Lezzetini ise içerisindeki kaymak tadında krem şanti verecek.

Hazırladıktan sonra dilerseniz tek başına, kaşık kaşık yiyin; dilerseniz de üzerine çikolatalı sos dökerek veya farklı meyveler ile süsleyerek yiyin. Her şekilde enfes olacağına eminiz! Yaz aylarında hiçbir yemek, sizi bir kaşık dondurmanın hazzı kadar mutlu edemez. Bu hazzı tüm sevdikleriniz ile paylaşmak istiyorsanız, kolları sıvayın ve tarifimizi bir kenara açarak hazırlıklara başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Salepsiz Dondurma Tarifi İçin MalzemelerSalepsiz Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kaymak tadında kremşantiyi derin bir kaba boşaltın.
  2. 200 ml sütü üzerine ekleyin ve çırparak dolapta soğumaya bırakın.
  3. Derin bir tencereye 200 ml sütü, şekeri ve vanilyayı alın, ocağın altını açın. Kısık ateşte bir yandan karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Ilıması için bir kenarda bekletin ve ılıdıktan sonra içine yoğurdu ilave edin. Karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  5. Dolapta soğumuş kaymak tadında şantiyi, karışıma ekleyin ve çırpın.
  6. İyice birleştikten sonra yayvan bir kaba alın ve buzluğa bırakın.
  7. 1-2 saat arayla dolaptan çıkartıp karıştırın ve bu işlemi 2-3 defa yapın.
  8. Bu işlemlerin sonunda dondurmanız, dondurma kıvamı alacaktır.
  9. Dilediğiniz kıvamı alınca dondurma kaşığı ile şekillendirerek servis edin.
  10. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi