İrmikli Haşhaşlı Muhallebi

2023-09-30 11:41:51 - Yemeklik.com.tr

Yemesi hafif, görüntüsü mükemmel, yumuşacık muhallebinin içinde çıtır çıtır bir lezzet olan bu sütlü tatlı rüyalarınıza girecek. Fırınsız bir tatlı tarifi olması da cabası. Şık görüntüsüyle bugün sofrada irmikli haşhaşlı muhallebi tarifimiz var. Biz onu kek kalıbında soğutmayı tercih ettik ancak siz dilerseniz farklı kaplarda da servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

İrmikli Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemelerİrmikli Haşhaşlı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencereye soğuk sütü alın, içine toz şekeri de ilave edip el çırpıcısıyla iyice çırpın.
  2. Sonra sırasıyla yumurta sarısını, haşhaşı, irmiği, unu ve nişastayı ilave edip bir güzel çırpın ve karışımı pürüzsüz hale getirin. Ocağa alın, orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşıp göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatıp bir on dakika dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen muhallebinin içine vanilyasını, kremasını ve margarinini ilave edip bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Sonra hafiften ıslattığınız kalıbın içine dökün ve buzdolabında 5-6 saat bekletin.
  5. Düz bir tepsiye veya servis tabağına kalıbı ters düz ettiğinizde tatlı kolayca çıkacaktır. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi