Sahanda Sosisli Yumurta

2023-10-08 11:36:16 - Yemeklik.com.tr

Kahvaltıya çok hızlı, hem göze hem de damaklara hitap eden bir lezzet arayanlar! Karşınızda pratikliği ve lezzetiyle zaman kazandıran, sıcacık ekmeği bana bana yiyeceğiniz, sabah kahvaltılarını güzelleştirecek enfes sahanda sosisli yumurta tarifi. Biz bu tarifte çok küçük sosisler kullanmayı tercih ettik. İki ya da üç kişinin rahatlıkla yiyebileceği bir tarif, ancak siz daha fazla ya da daha az yapmak isterseniz malzeme miktarını değiştirebilirsiniz.

İşin sırrı yumurtaların sarılarını patlatmamaya özen göstererek pişirme işlemini gerçekleştirmek. Bu sayede hem görüntüsü hem de lezzeti şahane oluyor. Sosisleri önceden bir miktar kızarıp daha sonradan üzerine ilave etmek de görsel ve lezzet açısından farklılıklar sağlıyor. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyelim ve sahanda sosisli yumurta tarifimize buyur edelim.

Sahanda Sosisli Yumurta Tarifi İçin MalzemelerSahanda Sosisli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sosisleri çok minik parçalar halinde doğrayın.
  2. Bir sahanın içerisine tereyağını ilave edin. Eriyince sosisleri aktarın ve arkalı önlü kızartın. Sosisler kızarınca çıkarıp ayrı bir tabağa alın.
  3. Sahanın içerisine yumurtaları, yumurtalarınızın sarısının dağılmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kırın.
  4. Varsa bir kapak yardımıyla sahanın üzerini kapatın.
  5. Yumurtalarınızı hiç karıştırmayın. Sarıları dilediğiniz kıvamda pişince üzerine sosisleri ilave edin. Tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi