Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma
Çok ferah, çok hafif, çok doğal! Hazır dondurmaları boş verin, meyveye ve çikolataya doyma zamanı.
Hem de pişmanlık duymadan çünkü 1 kase sadece 185 kalori.
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- Dondurma için:
- 230 Gram Muz
- 200 Gram çilek
- 50 Gram Frambuaz
- 1/2 çay Bardağı Süt
- Üzeri için:
- 25 Gram Sütlü çikolata
- 40 Gram Bitter çikolata
- 5 Gram Hindistan Cevizi Yağı
- 10 Gram Fındık
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dilimlenmiş muzları ve çilekleri dondurun.
- Mutfak robotuna dondurduğunuz muzları, çilekleri ve donmuş frambuaz ve böğürtlenleri koyun.
- Sütü de ekleyip yavaş yavaş homojen ve dondurma kıvamına gelene kadar robotu çalıştırın (sürekli basmayın yavaş yavaş).
- Karışımı dondurucuya koymaya uygun 4 kaseye paylaştırın, yarım saat kadar dondurun.
- Üzeri için çikolataları ve Hindistan cevizi yağını bir kaseye alın, benmari usulü eritin ve kaselere paylaştırın, fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.