Pilavın yanında damakları şenlendiren, içi yumuşacık dışı misler gibi kekik kokan lokum gibi ile çıkar. Kurban Bayramı'nda sıklıkla yapılan sade kavurma tarifi ile etler çatalda dağılacak ve damaklarınızı mutlu edecek. En güzel kavurma tarifini arayanlar, dana kavurma nasıl yapılır merak edenler, kuşbaşı yumuşak kavurmaların sırrını merak edenler bu te aradıkları tüm sorunların cevaplarını bulacaklar.
Hemen hemen her sofrada baş köşeyi kapan bu lezzeti hazırlamak oldukça kolay ama dikkat etmeniz gereken birkaç ufak püf noktası var. En önemlisi, etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısmak ve uzun bir süre kısık ateşte pişirmek. Böylelikle yumuşacık etler elde edeceksiniz.
Evde yapılınca çok daha ekonomik ve lezzetli olan sade kavurma, sevdikleriniz ile sofralarda leziz dakikalar geçirmenizi sağlayacak. Hem yapımı pratik hem de oldukça doyurucu olan sade kavurma tarifi için sizleri mutfağa doğru alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Bu tarifi sevenler tarifimiz için buraya, tarifimiz içinse şuraya tıklayabilirler.
Eğer kavurma yapmak için düdüklü tencere tercih ediyorsanız ise sizi tarifimize doğru alabiliriz.
Sade Kavurma Tarifi İçin Malzemeler